Happy Campers

Toerisme heeft mensen volledig afhankelijk gemaakt. We moeten iets anders bedenken om de aardbol te redden. Het houdt mij enorm bezig. Een directe oplossing zie ik ook niet. Ik kies wel voor minder vliegen.

Onder het motto beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, deel ik het interview met Elske Doets.. En misschien kan je het zien als populistisch gekletst, een directrice die de afgelopen decennia royaal aan verre vliegvakanties verdiende, had zich eerder kunnen uitspreken, over noodzakelijke veranderingen.

Stop de komst van luchthaven Lelystad

Maar toch lof dat ze zich nu (terecht!) uitspreekt tegen de komst van luchthaven Lelystad. En pleit voor duurzaam toerisme, is lovenswaardig.

De reisbranche zit vol ‘happy campers’: als het maar gezellig is. Ik verhuur wel veel campers, maar zo ben ik niet. Toerisme zorgt voor grote problemen, dat moeten we onder ogen zien. Waar gaan we naar toe? Dat moeten we in de branche met elkaar durven te bespreken. We zijn gewoontedieren, we schieten snel terug in oude reflexen. Maar het wordt niet meer zoals het was.”
Elske Doets