Reizen is mij lief..

Volgende week start mijn reis naar Oeganda en Rwanda.

Reizigers stoten veel CO2 uit. Er is maar een relatief kleine groep die zich daar druk over maakt. Je actief bezig houden met dit onderwerp, zeker wanneer je net zoals ik, in de traditionele reisbranche werkt, geeft gek genoeg vrijwel geen reacties. Het is geen sexy onderwerp. Het lijkt bij klanten en collega’s een non-issue.

Nadenken over de gevolgen van onze vrijheid van mobiliteit. Het bespreekbaar maken of er ook milieuvriendelijkere alternatieven zijn. Of het aanbieden om CO2 af te kopen. Ik heb het de afgelopen jaren nog nooit een collega horen doen. Ook niet gek, de meeste commerciële bedrijven hebben vanuit zakelijk perspectief (op korte termijn) geen baat bij dit onderwerp. Voor het morele standpunt lijkt bij de meeste bedrijven te gelden, zolang het van de overheid niet moet, zijn wij prima bezig.

Wel komen er héél af en toe klanten die dit onderwerp aansnijden. En hoor ik ook ietsjes vaker dan voorheen dat een klant kiest om het aantal vliegreizen te verminderen ivm de vervuilende impact. Maar dat weegt niet op tegen de groeiende groep die het juist heerlijk vindt dat we nu voor een paar tientjes kunnen reizen. In Amsterdam ontmoet ik steeds vaker mensen die hier relatief goedkoop wonen, en dagelijks, wekelijks, op en neer vliegen naar Londen, Zürich, Parijs of Genève. Om daar hun geld te verdienen. Dit wordt als slim gezien. Schiphol zal ook volgend jaar verder groeien.

Ondertussen blijf ik één van de suffies (dwz één op de achthonderd mafkezen die op dit moment wel compenseren) die ter compensatie van een vliegreis wel CO2 afkoopt.

Want reizen is mij lief, volgende week start mijn reis naar Oeganda en Rwanda, maar het milieu is mij ook lief

Het afkopen van CO2 is zeker geen ideale oplossing, dit realiseer ik mij ook. Maar ik overzie niet wat ik nu anders zou kunnen doen wanneer thuisblijven voor mij, geen optie is.

Tips:

1. Zie ook een stichting als: Carbon+Alt+Delete hier of hier

2. In de filialen van VakantieXperts kan je deze maand gratis het reismagazine Reiskompas (normaal 4,99 euro ) ophalen. Ook hier staan tips in t.a.v. duurzaam reizen.

3. Een kort filmpje over dit onderwerp zie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s