Dublin heeft mijn hart niet gestolen

Ik verwacht veel meer van zo’n stad, die zo enorm heeft kunnen profiteren van voorspoed van de digitale industrie, meer vooruitgang. Meer kunst. In de imposante kantoorgebouwen zie je die verdiensten wel terug. En ook de horeca profiteert zichtbaar goed van de yuppen en toeristenstroom. Maar waar blijft die metro? Ik vind het een ruwe stad, veel te veel auto’s, en erg duur. Natuurlijk zijn er interessante en mooie gebouwen, en parken, maar in het geheel vond ik de stad te rommelig, te armoedig qua infrastructuur.

We genoten van prachtig weer, de Dubliners hebben zichtbaar behoefte aan meer fietspaden. Voor recreëren ga je naar Phoenix park. Of fiets je langs het kanaal. Je wordt door het toeristenbureau aangemoedigd om de stad te verlaten, ga naar de omliggende Wicklow mountains, dat hebben wij niet gedaan. Ik ben een slow traveler.

Voor de Foodies onder ons, ligt het anders, neem een goed gevulde creditcard mee en go for Tasty Dublin!

Wie naar Dublin gaat, geniet van een groot aanbod van goede horeca. Lunchen bij Sprout in de zon langs de kade. Sprout is erg fijn, het is een keten die werkt met locale producten, enorme salades. Deze keten zit op meerdere plekken in de stad.

Midden in het centrum zit The Woollen Mills, perfecte plek, mooi gebouw en uitzicht. Hier kan je ook terecht voor een zeer uitgebreid ontbijt, goede lunch en een betaalbaar diner.

Van een andere orde is het restaurant Forest & Marcy, ze koken hier de sterren van de hemel. Het eten bij Forest en Marcy is zeker een reden om naar Dublin af te reizen.

Reserveren is een must!

Wij kwamen vooral voor het concert van Nick Cave en Patti Smith, en dat was meer dan de moeite waard. Dancing barefood werd prachtig uitgevoerd. De stem van Patti is krachtig, en ze heeft iets te vertellen. De show van Nick Cave is bijna een soort spirituele ervaring. Waar het leek alsof Nick met enige tegenzin In to my arms inzette, het publiek neuriede zachtjes mee, het is jouw love show en wij volgen je. In to my arms.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s